Inspiratiemagazine bedrijfsvoering in de zorg | Berenschot nieuws

Inspiratiemagazine 'Toekomstgerichte bedrijfsvoering in de zorg'

Nieuws
Inspiratiemagazine bedrijfsvoering in de zorg

Deel dit nieuwsartikel

Datum

17 maart 2023

Leestijd

1 minuut

Net als Belgische zorgaanbieders staan ook Nederlandse zorgaanbieders voor grote uitdagingen in hun bedrijfsvoering. Kosten stijgen, de zorgexploitatie staat steeds meer onder druk en de krapte op de arbeidsmarkt houdt aan. En hoewel praktisch elke zorgaanbieder deze uitdagingen herkent, gaan zij deze op heel uiteenlopende manieren aan. Of soms met een vergelijkbare aanpak, zonder het van elkaar te weten.

Van elkaar leren

Dat betekent dat zorgaanbieders veel van elkaar kunnen leren. Onder meer door het delen van goede voorbeelden. En daar zien wij er in onze benchmark- en adviespraktijk gelukkig genoeg van. Aanbieders die door de bedrijfsvoering slimmer, anders of samen met andere partijen te organiseren in staat zijn om passende, doelmatige zorg te leveren. En aanbieders die buiten de gebaande paden (durven te) kijken om te komen tot vernieuwende vormen van financiering, samenwerking en ontwikkeling van medewerkers, teams en de eigen organisatie.

10 inspirerende voorbeelden

Om van elkaar te leren hebben we tien van deze inspirerende voorbeelden gebundeld in een inspiratiemagazine 'Toekomstgerichte bedrijfsvoering in de zorg'. Met dank aan de zorgaanbieders die de tijd hebben willen nemen om ons te vertellen over hun aanpak, de succesfactoren daarbij en de tips voor collega-aanbieders.

We hopen dat deze Nederlandse voorbeelden ook Belgische zorgaanbieders kan inspireren. Laat het ons vooral weten!

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Gerelateerd

Meer weten?