Industie | Berenschot Belgium

Werkveld

Industrie

Industrie is dé aanjager van technologie en heel belangrijk voor de economie.
Afbeelding - Industrie

In een sterk internationaal en concurrerend speelveld vervullen Benelux bedrijven hierin een onevenredig grote rol. Berenschot draagt bij aan die innovaties in de industrie en aan een excellente bedrijfsvoering. Van kiem tot cash!

Hoe we dat doen

Complex internationaal spel

In de industrie is stilstand direct achteruitgang. De Benelux industrie heeft dezelfde kenmerken als topsport: felle concurrentie én tegelijkertijd samenwerken met klanten en toeleveranciers. Innovatie is een complex internationaal spel, en hetzelfde geldt voor kwaliteit en kostprijs. Een managementteam moet op een breed terrein van wanten weten en inzicht hebben in techniek, productie, service, sales, inkoop, financiën, HR en ICT.

Vele specialismen

Wij helpen de industrie met specialisten op vele gebieden, waaronder het stroomlijnen en richten van R&D. Soms alleen intern, maar steeds vaker in samenwerking met andere partijen in het ecosysteem. Bijvoorbeeld om ondersteund door subsidie innovaties te ontwikkelen en in te voeren. We helpen u in de operatie door met dashboards de performance inzichtelijk te krijgen en te verbeteren. Of we ondersteunen u bij het vergroten van de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers. Ook kunnen we u begeleiden bij de ontwikkeling van een roadmap voor digitalisering, of het nu gaat om de inzet van 3D-printen, cobots, AGV’s of ander Industry 4.0-onderwerpen. Tot slot kunnen we een bijdrage leveren aan het opzetten, inrichten en beter benutten van ERP en CRM.

Realistische oplossingen

Berenschot kent de industrie als geen ander. Sinds onze oprichting in 1938 adviseren en begeleiden wij partijen in de (maak)industrie en interim-management. Gewapend met diepgaande kennis van de industriële sector, werken we nuchter, transparant en doelgericht aan realistische oplossingen. We beschikken over sterke analyse- en implementatievaardigheden en ondersteunen u, in aanvulling op uw team, in de uitvoering van verbeterprojecten.