13 nieuwe wetten: hoe voorkom je een Digital Disaster? | Berenschot Webinar

13 nieuwe wetten: hoe voorkom je een Digital Disaster?

Webinar
13 nieuwe wetten: hoe voorkom je een Digital Disaster?

Deel deze webinar

Datum

13 oktober 2023

De Europese Commissie beschouwt digitalisering als één van de grote transities die de Europese Unie de komende jaren met topprioriteit moet doormaken. Het doel is een digitaal soevereine, veerkrachtige en concurrerende EU. Maar hoe zorg je ervoor dat 27 lidstaten hetzelfde doen? De EC heeft daarvoor de periode 2020-2030 bestempeld als Digital Decade (digitaal decennium), een alomvattend programma om die digitale transformatie te realiseren. Een groot onderdeel daarvan zijn nieuwe verordeningen en richtlijnen waar overheidsorganisaties mee aan de slag moeten.

Datum
Donderdag 7 december
Tijd
10:00 - 11:00 uur
Locatie
Online

Digital Disaster?

Het pakket aan wet- en regelgeving van de EC is omvangrijk: maar liefst 13 wetten zijn van toepassing op de context van centrale en decentrale overheden (provincies, gemeenten en waterschappen). Sommige wetten, zoals de Single Digital Gateway en de Data Governance Act, zijn al (gedeeltelijk) in werking getreden en de komende jaren komen er nog veel meer aan. Denk aan de AI-act of de eIDAS 2.0. 

Overheden hebben al ervaring met het implementeren van Europese verordeningen, zoals de AVG. En dat traject is de meeste decentrale overheden niet in de koude kleren gaan zitten: de implementatie van deze ene wet kostte hun jaren. De voorspelling is dat het nieuwe wettelijk kader van de EU een veel grotere impact op overheidsorganisaties heeft dan de AVG. Een ramp in overheidsland dreigt... en dat moeten we uiteraard voorkomen! 

Inhoud webinar

Om overheidsorganisaties meer inzicht te geven in wat hun te wachten staat, organiseert Berenschot op donderdag 7 december om 10.00 uur het webinar Digital Decade – 13 nieuwe wetten: hoe voorkom je een Digital Disaster? Daarin gaan we in op het doel van de Digital Decade en beantwoorden we de volgende vragen:

  • Welke risico’s loopt uw organisatie bij het niet of te laat implementeren van de wetten?
  • Wat levert de invoering van de wetten op? 
  • Aanpak met haalbare stappen om uw organisatie voor te bereiden op de Digital Decade.
Geïnteresseerd? Meld u nu aan!

Goed voorbereid de Digital Decade in? Meld u dan nu aan via onderstaande knop!