Marinke Wijngaard directie Berenschot | Berenschot Belgium nieuws

Marinke Wijngaard treedt toe tot directie Berenschot

Nieuws
Marinke Wijngaard treedt toe tot directie Berenschot

Deel dit nieuwsartikel

Datum

10 februari 2023

Marinke Wijngaard treedt per 1 maart 2023 toe tot de directie van Berenschot. De uitbreiding naar een tweehoofdige directie heeft tot doel om de sterke groeiambitie van het organisatiebureau te realiseren. Hiertoe zal zij bijdragen aan versnelling en versterking van de strategische koers van Berenschot richting 2026.

Tot haar aantreden bij Berenschot was Marinke Wijngaard managing director van de divisie Circulaire Economie en Milieu van TNO. In die functie was zij als extern boegbeeld tevens betrokken bij het creëren van Nederlandse en Europese publiek-private samenwerkingen rond initiatieven op het vlak van circulariteit, klimaat, milieu, duurzame chemie en energie-innovatie. Naast haar ervaring als leidinggevende bij grote R&D-organisaties als TNO en DSM adviseerde zij bedrijfsleven en overheid over milieu, externe veiligheid en duurzaamheid, en begeleidde zij grote transities aan de hand van stakeholder- en change management.

“We zijn bijzonder verheugd over de komst van Marinke. Met haar achtergrond zal zij een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de verdere uitbouw van Berenschot in onderzoek, advies, realisatie en gestandaardiseerde producten en diensten. En daarmee aan onze ambitie om in 2031 marktleider te zijn in de maatschappelijke advieswereld in Nederland”, aldus Hans van der Molen, directievoorzitter van de Berenschot Groep.