It’s MyFuture! Medewerkers aan het stuur van hun droomjob | Berenschot Belgium

It’s MyFuture! Medewerkers aan het stuur van hun droomjob

Blog
Twee vrouwen aan het praten over MyFuture

Deel deze blogpost

Datum

23 februari 2022

Leestijd

3 minuten

Lente 2020. Het coronavirus zendt een schokgolf door onze samenleving. Nu het stof stilaan gaat liggen, blikken zowel organisaties als werknemers weer voorzichtig vooruit. Tegelijk zijn er ook heel wat onzekerheden. Hoe stemt u uw hr-strategie hier slim op af? Stimuleer duurzame inzetbaarheid met assessment & MyFuture-loopbaancoaching!

De impact van de coronacrisis op de bedrijfsvoering is ongekend. Om als organisatie vooruit te kunnen, is het belangrijk om te blijven investeren in werknemers. Maar … hoe geeft u ook in onzekere tijden invulling aan goed werkgeverschap?

Ook medewerkers zitten met twijfels. Na maanden van bang afwachten, snakken ze naar meer controle over hun eigen loopbaan. En stellen ze ook luidop vragen bij hun huidige baan: is dit mijn droomjob? Past deze positie bij mijn carrièredoelen? Haal ik voldoening uit mijn werk? Heb ik een goed beeld over mijn persoonlijke kwaliteiten en ontwikkelingspunten? 

Ze zoeken en verwachten meer mogelijkheden om hun expertise en kwaliteiten verder te ontwikkelen. Aan u als werkgever om hier slim op in te spelen via een aangepaste hr-strategie. Anders riskeert u om binnenkort ook dié mensen te verliezen die u helemaal niet kwijt wil.

U kan het u als organisatie niet veroorloven om stil te blijven staan en te wachten op betere tijden.

Waarom nú investeren in medewerkers cruciaal is vanuit assessment en loopbaancoaching

Investeren in mensen om ze te laten groeien binnen de eigen organisatie of ze gepast begeleiden wanneer een afscheid onvermijdelijk blijkt. Hoewel de twee opties paradoxaal lijken, is niets minder waar.

Meer nog, Berenschot specialiseert zich al meer dan 80 jaar in het matchen van identiteiten. Onze hr-consultants weten als de beste dat een échte klik tussen werknemers en ondernemingen noodzakelijk is om duurzame inzetbaarheid te creëren in een snel veranderende wereld. 

U kan het u als organisatie gewoon niet veroorloven om stil te blijven staan en te wachten op betere tijden. Dat werd maar al te duidelijk in de vorige economische crisis.

Toen kozen veel organisaties er bewust voor om niét te blijven investeren in hun medewerkers. Deze ongelukkige beslissing leidde tot twee grote gevolgen.

  • Medewerkers waren onvoldoende voorbereid op de nieuwe koers van de organisatie en konden zich moeilijker aanpassen. Dit zorgde ervoor dat er op een later tijdstip méér tijd en energie vrijgemaakt moest worden om de nieuwe kloof te overbruggen.

  • Het gebrek aan investering in persoonlijke ontwikkeling zorgde ervoor dat veel mensen voor een andere job kozen. Ook de mensen die bedrijven juist graag had willen houden. 

Het goede nieuws: met de juiste ondersteuning is kiezen helemaal niet nodig. Via het Berenschot Assessment Center bieden we u de mogelijkheid om een objectief en genuanceerd beeld te vormen van de vereiste competenties en inzicht in de huidige kwaliteiten en ontwikkelingspunten van een kandidaat en/of medewerker. 

Vertel me meer over het Assessment Center!

Kies met MyFuture voor duurzame inzetbaarheid

Als onderneming weet u dat de duurzame inzetbaarheid van werknemers uw belangrijkste kapitaal is. Om dat te stimuleren, is het belangrijk dat u hen de kans geeft om zelf controle te nemen over hun loopbaan – en hen zo de kans geeft om hun vaardigheden optimaal af te stemmen op een snel veranderende wereld.

Of medewerkers nu willen – of moeten – doorgroeien binnen uw organisatie of een andere job zoeken: met de unieke MyFuture-loopbaancoaching van Berenschot zet u medewerkers aan het stuur van hun carrière. 

Steeds op maat van deelnemers …

Binnen het (online) programma krijgt elke deelnemer gedurende een vooraf vastgestelde periode ondersteuning op maat van hun identiteit en noden. Na een introductie met hun persoonlijke coach kiezen deelnemers zélf hoe ze hun modules willen invullen – en in welke volgorde ze willen opnemen.

Via intensieve persoonlijke coaching en training dagen we werknemers zo uit om zichzelf beter te leren kennen. Zo krijgen deelnemers een accuraat beeld van zowel hun persoonlijkheid en talenten, als de drijfveren binnen hun persoonlijke en professionele leven. 

… en uw organisatie.

In combinatie met een advies op maat voor uw organisatie, kunnen we het MyFuture-programma zo inzetten dat het precies aansluit op de wensen van uw organisatie en uw mensen.  Kortom, een vitale schakel binnen uw hr-strategie! Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om eveneens aan de hand van een assessment op korte tijd een overzichtelijk beeld te krijgen over de kwaliteiten en ontwikkelingspunten van een deelnemer. 

Ja, ik wil meer weten over MyFuture!

Blijf op de hoogte van onze laatste inzichten

Meld u aan voor onze nieuwsbrief