Loopbaancoaching My Future | Berenschot Belgium

Dienst

Loopbaancoaching

Het My Future-programma van Berenschot helpt medewerkers bij het vinden van een droombaan die optimaal aansluit op hun persoonlijke (verborgen) eigenschappen, talenten, drijfveren en ambities.
Afbeelding - Loopbaancoaching

Flexibiliteit en wendbaarheid

Een snel veranderende wereld vraagt optimale flexibiliteit en wendbaarheid van organisaties. Steeds vaker is hiervoor een herstructurering of reorganisatie noodzakelijk. Dit heeft consequenties voor de medewerkers, bijvoorbeeld als functies komen te vervallen. In dat geval wilt u hen zo goed en zorgvuldig mogelijk begeleiden naar een andere functie. Binnen of buiten uw organisatie. Het My Future-programma van Berenschot helpt medewerkers bij het vinden van een droombaan die optimaal aansluit op hun persoonlijke (verborgen) eigenschappen, talenten, drijfveren en ambities.

Verantwoordelijkheid nemen

Organisaties zijn continu op zoek naar manieren om de wendbaarheid, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van medewerkers te stimuleren. Daarbij is het van belang dat medewerkers zelf de verantwoordelijkheid nemen om in te spelen op de steeds veranderende omstandigheden en aantrekkelijk te blijven op de arbeidsmarkt. Medewerkers die proactief zelf hun loopbaan vormgeven, vinden gemakkelijker een passende baan, doen waar ze goed in zijn en hebben meer plezier in hun werk. Het My Future-programma stimuleert medewerkers om zelf in beweging te komen en de regie in eigen hand te nemen.

Meer weten?

Stuur een vraag of bel ons direct.

Stuur een vraag
Wat we bieden

Uniek programma op maat

Zelfonderzoek en arbeidsmarkt

In het My Future-programma maken we professionals nieuwgierig naar zichzelf en hun omgeving. Via intensieve persoonlijke (online) coaching, training en tools dagen we hen uit tot zelfonderzoek en geven we feedback. Zo krijgen deelnemers grondig inzicht in hun persoonlijke talenten en eigenschappen. Daarbij kijken we nadrukkelijk naar potentieel, drijfveren en ambities. Zo vergroten we het perspectief op de arbeidsmarkt. Het zorgt ervoor dat medewerkers zelf met energie en plezier op zoek gaan naar een passende nieuwe droombaan.

Loopbaankansen en zelfvertrouwen

Het programma stimuleert deelnemers om zelf de arbeidsmarkt te gaan verkennen en loopbaankansen inzichtelijk te maken. We moedigen hen daarbij aan om te kijken naar functies en branches die in eerste instantie misschien minder voor de hand liggen, maar wel passen bij hun talenten, ervaringen en ambities. Door middel van e-training en online werksessies helpen we medewerkers om zich met zelfvertrouwen op een onderscheidende manier te presenteren, bijvoorbeeld in een persoonlijke videoboodschap.

Altijd een passend programma

Professionals kunnen drie verschillende programma’s doorlopen: original, excellent en premium, die respectievelijk drie, zes en negen maanden duren. Alle programma’s bestaan uit verschillende modules en zijn volledig naar eigen behoefte in te richten en (op afstand) te volgen. Daarmee kunnen we medewerkers op alle niveaus en in verschillende levensfasen altijd optimaal begeleiden. Of het nu gaat om starters of om ervaren professionals. Executives doorlopen een eigen programma op maat, begeleid door vakkundige executive coaches die hun sporen hebben verdiend in het bedrijfsleven of de publieke sector.

Zelf de regie in een online platform

Met een 24/7 beschikbaar online platform krijgen medewerkers zelf de regie om op geheel eigen wijze hun toekomstplan vorm te geven. Dit platform stimuleert nieuwsgierigheid, zet aan tot zelfonderzoek en het ontdekken van loopbaanmogelijkheden. Daarnaast geeft het een actueel beeld van de persoonlijke arbeidsmarktwaarde en inzetbaarheid.

Begeleiding en ondersteuning

Met het My Future-programma nemen we u de volledige begeleiding van medewerkers naar een nieuwe baan of werkomgeving uit handen, inclusief rapportage en administratieve ondersteuning. Ook trainen wij managers bij het voeren van lastige gesprekken en hebben wij experts die u tijdelijk kunt inzetten. Daarnaast kunnen we u begeleiden bij het opstarten van een eigen mobiliteitsbureau.

Mission statement

‘In een continu veranderende arbeidsmarkt ondersteunt Berenschot medewerkers bij hun inzetbaarheid op de arbeidsmarkt, vandaag én morgen. Berenschot gelooft in het positieve effect van proactief loopbaangedrag. Het zorgt ervoor dat mensen meer succes hebben in hun loopbaan, beter omgaan met veranderingen en werk vinden dat goed bij hen past.’

Integrale benadering

Wij hebben een jarenlange ervaring in het toekomstbestendig maken van organisaties. Wij begeleiden bij koerswijzigingen, reorganisaties en herstructureringsvraagstukken en de implementatie hiervan. Dat doen wij op een manier die past bij Berenschot: eigenzinnig, betrokken en integer. De meerwaarde voor onze klanten ligt in onze brede, integrale expertise en dienstverlening.

Extra mogelijkheden

Naast het My Future-programma om medewerkers te begeleiden naar een andere baan hebben we ook een programma ontwikkeld voor medewerkers die door willen groeien binnen hun huidige werkomgeving. Wilt u medewerkers door laten groeien? Download de brochure over het My Future-programma dat gericht is op persoonlijke ontwikkeling binnen de huidige werkomgeving. 

We bieden bovendien een aantal aanvullende opties om medewerkers te helpen bij het maken van de volgende stap in hun loopbaan. Bijvoorbeeld via een online assessment voor medewerkers die hun persoonlijke capaciteiten willen testen. Daarnaast bieden we via de Berenschot Academy opleidingen en trainingen aan, waarmee deelnemers actief werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Bekijk gerelateerde diensten