Assessment Center | Berenschot Belgium

Dienst

Assessment Center

Een assessment center is een evaluatieproces om op methodische wijze de competenties van een kandidaat te meten en te beoordelen ten opzichte van een welbepaalde functie en werkomgeving.
Afbeelding - Assessment Center

Deze methode laat toe het toekomstig gedrag en de slaagkans van de kandidaat te voorspellen, waarbij gedragscompetenties centraal staan. Deze methodiek kan ingezet worden voor een individu of voor een groep.

Een assessment center is een evaluatieproces om op methodische wijze de competenties van een kandidaat te meten en te beoordelen ten opzichte van een welbepaalde functie en werkomgeving. Deze methode laat toe het toekomstig gedrag en de slaagkans van de kandidaat te voorspellen, waarbij gedragscompetenties centraal staan. Deze methodiek kan ingezet worden voor een individu of voor een groep.

Aangezien u grondig inzicht wilt hebben in kwaliteiten, capaciteiten en drijfveren van (nieuwe) medewerkers, bestaat een assessment uit meerdere elementen. Denk aan een online vragenlijst, een interview, een rollenspel en een analyseopdracht. De uitkomsten van het assessment delen we via een rapport dat we ook aan opdrachtgevers toelichten. Wij voorzien verschillende standaard assessmentformules naargelang de doelstelling en het niveau van de functie. Bent u niet zeker welke formule het best bij u past? Of u hebt een specifieke vraagstelling in gedachten? Wij bekijken graag hoe wij u best van dienst kunnen zijn en stellen met u een persoonlijk programma op.

Meer weten?

Stuur een vraag of bel ons direct.

Stuur een vraag