Op zoek naar de sleutel voor een effectieve transitie naar het werk van de toekomst? Ga mee op ontdekkingsreis in Parijs!
Van 4 tot en met 7 juni 2025 organiseert Berenschot een exclusieve studiereis voor hr- en business-executives naar Parijs. Daar buigen we ons een paar dagen lang over The Future of Work en de rol van duurzaamheid en human capital in organisaties. Hoe gaan we als organisaties en als samenleving op een duurzame manier om met aankomende veranderingen en hoe nemen we onze human capital daarin mee? Een unieke kans om uw visie op de toekomst van werk binnen uw eigen organisatie te voorzien van een nadere wetenschappelijke onderbouwing. Vanuit het perspectief van duurzaamheid en innovatief werkgeverschap.
Waarom Parijs?
U denkt misschien: ‘Waarom Parijs?’ Het bedrijfsleven in Parijs staat bekend om zijn innovatieve karakter en speelt een belangrijke rol in verschillende industrieën. Enkele aansprekende kenmerken:
- Technologie en digitale innovatie: Parijs herbergt talloze start-ups en technologiebedrijven die werken aan de nieuwste technologische commerce, fintech, kunstmatige intelligentie en gezondheidstechnologie.
- Duurzaamheid en human capital management: Veel bedrijven in Parijs hebben zich gericht op duurzaam ondernemen en zetten zich in voor milieuvriendelijke bedrijfsmodellen. Dit omvat onder andere investeringen in groene energie, recycling en het verminderen van CO2-uitstoot, maar ook omscholing van personeel.
- Creatieve industrie en design: Parijs staat wereldwijd bekend om zijn creatieve industrieën, waaronder mode, luxe goederen, gastronomie en kunst. Parijse ondernemingen op dit vlak zijn voortdurend bezig met het creëren van nieuwe designs, trends en innovatieve producten.
- Ecosysteem voor start-ups: Parijs heeft een bloeiend ecosysteem voor start-ups en ondernemerschap. Dit wordt ondersteund door overheidsinitiatieven die start-ups stimuleren en investeerders aantrekken om innovatieve ideeën en bedrijven vooruit te helpen.
Duurzaamheid: Klimaatakkoord
Parijs heeft geïnvesteerd in een hoogwaardige openbare infrastructuur, waaronder een uitgebreid openbaarvervoerssysteem en connectiviteitsopties. Dit biedt bedrijven in Parijs efficiëntie in mobiliteit.
Veranderkracht
Veranderkracht zit in het DNA van Parijse organisaties: ze lopen voorop bij veranderingen, wachten niet af, schrikken er niet voor terug maar omarmen nieuwe ontwikkelingen. Toekomstige veranderingen in werk? Goede voorbeelden zijn zeker te vinden in de Franse hoofdstad.
Het programma op hoofdlijnen
Met een selecte groep hr- en business-executives gaan we drie dagen lang op zoek naar inspiratie en antwoorden.
We bediscussiëren actuele uitdagingen en reflecteren op Franse werk- en zienswijzen. Thema’s die aan bod komen zijn: de omvangrijke arbeidsmarktproblematiek, duurzaamheid, Sustainable Development Goals, duurzaam hr en de impact van disruptieve innovaties op organisaties en het werk van de toekomst. Aangezien deze reis in het thema van duurzaamheid staat, reizen we met de trein naar Parijs.
In Parijs gaan we langs bij één van de belangrijkste universiteiten (Sorbonne) en de ambassade, en we bezoeken een aantal vooruitstrevende organisaties. En natuurlijk staan er ook culturele onderdelen op het programma. Zo bezoeken we musea, zoals het Louvre.
Gedurende de reis is er verder voldoende ruimte voor reflectie, netwerken en de verbinding met de eigen praktijk.
Wat levert deelname u op?
Inspiratie en inzichten vanuit de wetenschap als de praktijk:
- Kennis en inzichten omtrent technologische, economische en maatschappelijke ontwikkelingen in Frankrijk met een speciale focus op het thema duurzaamheid, human captial en de Future of Work:
- Hoe gaan de Fransen om met het thema duurzaamheid of meervoudige waardecreatie in organisaties?
- Welke rol speelt hr in het organiseren van duurzaamheid en het mogelijk re-skillen of up-skillen van werkenden in Franse organisaties?
- Hoe gaan de Fransen om met veranderingen? Hoe organiseren zij een veranderende werkomgeving en hoe bereiden ze medewerkers hierop voor?
-
Welke impact hebben disruptieve gebeurtenissen (zoals de Covid-19-pandemie) en innovaties gehad op organisaties in Frankrijk? Welke lessen nemen zij hieruit mee richting de toekomst?
- In 2024 heeft Parijs veel ervaring opgedaan met het verduurzamen van de stad als host van de Olympische Spelen. Wij zullen de geleerde lessen uit de organisaties rondom de Olympische Spelen in 2025 nader gaan onderzoeken. Heeft het event versnelling opgeleverd of leverde het nieuwe uitdagingen in het bereiken van de doelstellingen van het klimaatakkoord?
Op basis hiervan ontwikkelt u een scherpe visie op de Future of Work, vertaald in een plan van aanpak voor uw eigen organisatie. Verder bouwt u tijdens de reis aan een bijzonder
sterk netwerk met ambitieuze hr- en business-executives.
Uw investering
De richtprijs voor het programma bedraagt €5.200,- exclusief btw en inclusief reis- en verblijfkosten, bestaande uit:
- retour treinticket, inclusief hotelovernachtingen;
- ontbijt, lunches, diners in bijzondere restaurants;
- lokaal vervoer (openbaar vervoer voornamelijk);
- bedrijfsbezoeken in Parijs;
- universiteitsbezoek in Parijs;
- interessante lezingen;
- culturele activiteiten;
- kick-off-bijeenkomst voor vertrek.
Uw reisgenoten
- Drs. Hans van der Molen, directievoorzitter Berenschot.
- Prof. dr. Annet de Lange, hoogleraar Duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt aan de Open Universiteit en senior managing consultant bij Berenschot.
- Jamie de Wal, Msc, consultant, Berenschot.