Berenschot verbreedt dienstverlening in België

Adviesbureau Berenschot, opgericht in 1938, zal vanaf 2019 sterker inzetten op het verlenen van strategisch advies aan Belgische bedrijven.

“Het zijn uitdagende tijden voor bedrijfsleiders en ondernemers”, zegt Senior Consultant Pieter Strackx. “Er komt heel wat op hen af. Denk maar aan de steeds toenemende digitalisering, de energie-transitie, brexit, ... We merken dan ook een sterke toename in de vraag van bedrijven om hen te helpen bij het maken van de juiste strategische keuzes én de vertaling daarvan in de organisatie. Juist het verbinden van strategie, organisatie en personeel zit in het Berenschot- DNA.”

Om de toenemende vraag het hoofd te bieden, wordt de adviesgroep strategie versterkt met Marlon Drent. Marlon heeft internationale ervaring, werd geboren in Nederland en woont in Brussel. “Marlon belichaamt de Benelux-propositie van Berenschot”, zegt Paul Pietersma, Managing Director Strategie. “Eén geïntegreerd team van 40 Nederlandse en Belgische adviseurs die samen op pad gaan over de landsgrenzen heen.”

Pieter Strackx: “Bij het inbedden van een aangepaste strategie in een organisatie moet uiteraard rekening gehouden worden met de culturele en juridische verschillen tussen België en Nederland maar de strategische uitdagingen zijn doorgaans dezelfde. Bovendien kunnen Belgische en Nederlandse bedrijven heel wat van elkaar leren. Die kennisoverdracht kunnen wij verzekeren.”

Berenschot telt 375 medewerkers en heeft vestigingen in Nederland, België, de Nederlandse Antillen en Zuid-Afrika.

Voor meer informatie: contacteer Pieter Strackx (pieter.strackx@berenschot.be; +32495403328)