Assessment Centers

Uw medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal van uw organisatie

Zijn uw medewerkers opgewassen tegen hun taken, zijn uw leidinggevenden effectief in hun rol?

Het succes van uw organisatie staat of valt met het Human Resources beleid en de keuze van uw medewerkers. Zonder gemotiveerde en gekwalificeerde medewerkers behaalt u niet de verwachte resultaten.

In een snel veranderende wereld is het voor uw organisatie almaar belangrijker om de reële competentienoden en -behoeften te screenen en uw nieuwe en huidige medewerkers hierop de beoordelen en te begeleiden.

Voor het managen van uw human capital en talent zal u de optimale combinatie zoeken van beschikbare competenties, functie design en organisatienoden. Het in kaart brengen van talenten en de voortdurende ontwikkeling hiervan, helpt uw organisatie in vorm te houden en het beste uit uw medewerkers te halen.

Met Berenschot bent u in goede handen in dit optimalisatieproces van instroom en doorstroom van talent. Wij lichten u graag mondeling toe over onze troeven: maatwerk, objectiviteit en onafhankelijkheid, een helder en eenduidig advies, een warme en menselijke begeleiding van de kandidaat en onze snelle dienstverlening.

Assessment Center

Een Assessment Center is een evaluatieproces om op methodische wijze aan de hand van psychotechnische en praktische, situatiegebonden oefeningen, met verscheidene beoordelaars (assessoren), de competenties van een kandidaat te meten en te beoordelen ten opzichte van een welbepaalde functie en werkomgeving. Deze methode laat toe het toekomstig gedrag en de slaagkans van de kandidaat te voorspellen, waarbij gedragscompetenties centraal staan. Deze methodiek kan ingezet worden voor een individu of voor een groep.

Een individueel assessmentonderzoek bevat standaard de volgende onderdelen:

  • Capacitaire testen / Redeneertesten
  • Persoonlijkheidsvragenlijsten
  • Assessmentoefeningen (postbak, rollenspel, enz)
  • Gestructureerd diepte-interview

Een assessmentonderzoek neemt doorgaans een hele dag in beslag. Wij vergelijken de competenties van de kandidaat met de benodigde functievereisten en stellen u een helder schriftelijke advies voor. Uiteraard kunnen wij u aan het eind van de assessmentdag al een mondelinge terugkoppeling geven.

Wij voorzien verschillende standaard assessmentformules naargelang de doelstelling en het niveau van de functie. Ontdek ze hier.

U bent niet zeker welke formule het best bij u past? Of u hebt een specifieke vraagstelling in gedachten? Wij bekijken vrijblijvend hoe wij u best van dienst kunnen zijn en stellen met u een persoonlijk programma op.

Zie ook Rekrutering & Selectie.

Referenties

Berenschot heeft met succes opdrachten uitgevoerd in de industrie, in de handel, dienstverlening en in de overheidssector voor profielen van verschillende niveau’s.

Wij geven graag een mondelinge toelichting over de uitgevoerde opdrachten.

Tarieven

De tarieven die Berenschot hanteert voor een Assessment Center hangen af van het niveau van het voorliggend profiel en zijn afhankelijk van de verkozen aanpak. Wij maken een offerte op maat waarin we op een transparante wijze alle informatie weergeven.

Uiteraard gaan wij graag persoonlijk na hoe wij u het best van dienst kunnen zijn. Aarzel niet om ons te contacteren voor een vrijblijvende prijsofferte op maat of bel ons op +32 (0) 2 777 06 45.

Meer informatie

Berenschot is certified member of Federgon RSS