Performancemanagement


Eén van de meest complexe en uitdagende HR-onderwerpen is medewerkers optimaal laten presteren. Onderzoek toont aan dat “motivatie” de basis is om tot prestaties te komen. Intrinsieke motivatie van medewerkers dient als sterke voorspellende factor voor prestaties van de organisatie (Dan Pink). Het motiveren van medewerkers geldt dan ook als één van de belangrijkste voorwaarden binnen performancemanagement. Mensen die op de juiste plek zitten, halen het beste uit zichzelf en elkaar. Een structuur en instrumenten die dit ondersteunen voegen onschatbare waarde toe aan uw resultaat. Niet verbazingwekkend, aangezien intrinsiek gemotiveerde medewerkers beter in hun vel zitten, met meer energie naar het werk gaan en zich meer verbonden voelen met de organisatie.

Er is een roep naar een modern ‘Performance Management”. Heel veel bedrijven experimenteren vandaag met een aangepast performance management of evaluatiesysteem.

Berenschot biedt praktische oplossingen op basis van de nieuwste HR-inzichten. Zo helpen wij u met de visievorming op performance management en de vertaling ervan naar passende praktijken. De cultuur van uw organisatie, medewerkers die daarbij passen en gewenste omgangsvormen staan daarbij centraal.