Appreciative Inquiry | Berenschot Belgium Academy

Academy

Appreciative Inquiry

Appreciative Inquiry (AI) of Waarderend Onderzoek is een benadering die vertrekt vanuit het positieve en het beste in mensen en organisaties.
Afbeelding - Appreciative Inquiry

Workshop

AI wint meer en meer aan populariteit en kan in diverse werkvormen bij organisatie-ontwikkeling toegepast worden. Het resultaat van het gepaste gebruik van deze benadering leidt tot gedragen en duurzame ontwikkeling en verandering binnen een organisatie.

Meer informatie

Wenst u meer informatie of wilt u direct inschrijven?

Direct inschrijven

Programma (1/2 dag)

Interactieve workshop met oefeningen:

  • Introductie
  • Het AI-proces: stappenplan
  • De principes van AI
  • Praktijkvoorbeelden en gebruik van Appreciative Inquiry

Doelgroep

De workshop is bestemd voor diegene die kennis willen maken met AI (change agents, HR medewerkers, HR managers, lijnverantwoordelijken, projectleiders, ...).

Het aantal deelnemers houden we bewust beperkt (max. 10 personen) zodat aan de individuele behoeften van iedereen kan voldaan worden.

Aanpak

In deze workshop wisselen we theorie af met praktische oefeningen. We doorlopen de verschillende fasen (Discover, Dream, Design en Destiny) van het AI proces, gaan dieper in op de principes van AI en lichten de verschillende toepassingsmogelijkheden en praktijken van AI binnen organisaties toe.

Doelstelling

De doelstelling van deze workshop is u kennis te laten maken met de methodologie van Appreciative Inquiry, een andere benadering om naar mensen en organisaties te gaan kijken. Bij deze benadering gaan we op zoek naar wat leven geeft in een organisatie en wat mensen belangrijk en waardevol vinden, in tegenstelling tot het klassieke deficiet denken.

Na deze workshop zal u een goed idee hebben van wat Appreciative Inquiry is, hoe het proces in elkaar zit, wat de principes zijn alsook voor welke mogelijke toepassingen u deze benadering kan gebruiken.

Prijs

€ 300,- exclusief BTW (21%)

Deze prijs omvat: documentatiemateriaal, koffie en frisdrank.