Competentiescan (Assessment - Light)


Een Competentiescan is in wezen een Assessment Center - Light. Op een halve dag worden 3 à 4 competenties getest. Deze formule is voornamelijk aangewezen voor kandidaten waarbij u nog voor enkele competenties een second opinion wenst of voor competenties die in een interview moeilijker te valideren zijn (bv analytisch vermogen, leiderschap, ...). Zo is het bijvoorbeeld mogelijk in een halve dag specifiek de verschillende facetten en stijlen van leiderschap diepgaander te onderzoeken. Wij doen dit op basis van een specifiek samengesteld programma, op basis van de besproken competenties.

Standaard raden wij de volgende oefeningen aan:

  • Een persoonlijkheidsvragenlijst;
  • Eén of meerdere redeneer- of capaciteitstesten;
  • Een analyse oefening of een gerichte gespreksoefening;
  • Een diepte- interview.

Wij bekijken graag samen met u het meest geschikte programma.

Een Competentiescan kan zowel in onze kantoren als op locatie afgenomen worden. Het tastbare resultaat is een verslag met ons advies omtrent de geschiktheid van de kandidaat en een korte toelichting per competentie. Elke kandidaat heeft bovendien recht op een telefonische persoonlijke feedback.

Bent u op zoek naar een uitgebreider programma of juist een korte scan? Bekijk ook onze andere standaardformules:

U bent niet zeker welke formule het best bij u past? Of u hebt een specifieke vraagstelling in gedachten? Wij bekijken vrijblijvend hoe wij u best van dienst kunnen zijn en stellen met u een persoonlijk programma op.

Onderstaand vindt u alvast een voorproefje van onze mogelijkheden:

Locatie

Hoewel de meeste Assessment Centers in onze kantoren plaatsvinden is het ook steeds mogelijk deze dag op uw locatie te organiseren. In procedures waar veel kandidaten tegelijk getest dienen te worden, kan dit een voordeel zijn voor de kandidaat.

Verder is het steeds mogelijk de persoonlijkheidsvragenlijsten, de redeneer- en capaciteitstesten, de gesprekssimulatie en het diepte-interview online af te nemen, bijvoorbeeld indien de kandidaat in het buitenland vertoeft.

Timing

De duur van een Assessment Center is sterk afhankelijk van het aantal geteste competenties en kan variëren tussen 2u en 1 dag. Indien nodig voor de agenda van de kandidaat worden de verschillende oefeningen over meerdere dagen gespreid.

Doelstelling

Een Assessment Center kan een breed gamma aan gedragscompetenties behelzen en alle cruciale competenties voor de functie aftoetsten.

Bijkomend is het mogelijk diepgaand in te gaan op één of twee specifieke competenties waarover een extern advies gevraagd wordt.

Programma

Een Assessment kan zowel in groep als individueel afgenomen worden.

De gebruikte oefeningen worden in samenspraak met u opgesteld en kunnen een gamma aan mogelijkheden omvatten.

Indien gewenst kan u als HR of R&S medewerker het Assessment Center meevolgen als tweede assessor. Wij voorzien in dat geval alle praktische ondersteuning en bespreken gezamenlijk met u de geschiktheid van de kandidaat voor de voorliggende functie.

Verslag en feedback

Wij voorzien standaard een kort rapport met ons advies en een toelichting per competentie in bulletpoints.

Indien gewenst kan een volledig uitgeschreven rapport opgemaakt worden. Daarnaast heeft elke kandidaat recht op telefonische feedback.

Voor interne kandidaten of de gelukkige geselecteerde is het wellicht interessant om uitgebreider in te gaan op sterktes, ontwikkelpunten en leerpaden. In dit geval voorzien wij graag een persoonlijke feedbacksessie met de kandidaat en eventueel zijn leidinggevende of HR.