Bekijk ons jobaanbod

6 februari 2018

unic

Advocacy Officer Poverty (Unicef)

Berenschot is op zoek naar een Advocacy Officer Poverty voor één van zijn klanten, het Belgisch Comité voor UNICEF. UNICEF is de internationale leider in het verlenen van humanitaire- en ontwikkelingshulp aan kinderen en moeders in ontwikkelingslanden.

Jouw uitdaging

Als Advocacy Officer Poverty werk je actief mee aan het pleidooi- en lobbywerk voor kinderrechten in België. Zo draag je bij tot de positionering van UNICEF België op de Kinderrechtendag, ontwikkel je activiteiten en bepaal je strategieën voor de toepassing van het Kinderrechtenverdrag, in het bijzonder voor bestrijding tegen kinderarmoede in België. Daarnaast werk je actief mee aan de uitbouw van een goede database voor lobbywerk, onderhoud je contacten met nationale en regionale overheden/beleidsmakers en sta je in nauw contact met het Comité voor de Rechten van het Kind. Je hebt ervaring in pleidooiwerk en beschikt over een gezonde portie stressbestendigheid.

Jouw profiel

  • Naast een universitair diploma, kan je een succesvolle ervaring in de armoedesector en het gelijke kansenbeleid evenals in pleidooiwerk. Vanuit deze ervaring beschik je over een uitgebreid netwerk.
  • Je kan zelfstandig werken in teamverband
  • Je beschikt over een vlotte pen
  • Je hebt een goede actieve kennis van het Nederlands, Frans en Engels
  • Je bent stressbestendig en beschikt over de nodige emotionele veerkracht in de confrontatie met problematische situaties omtrent de thematiek van kinderrechten
  • Je beschikt over sterke organisatievaardigheden en bent nauwkeurig in het opvolgen van dossiers
  • Je hebt zeer goede kennis van de kinderrechtencontext, armoedesector en gelijke kansenbeleid in België

Aanbod

Het Belgisch Comité voor UNICEF biedt je de kans om binnen een dynamisch en motiverend team een interessante en gevarieerde functie uit te oefenen. Wij bieden een voltijdse arbeidsovereenkomst van onbepaalde duur aan.

Ons marktconform salarispakket wordt aangevuld met extralegale voordelen. Onze kantoren zijn gelegen in het hartje van Brussel, vlakbij het Centraal Station, en dus vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

Interesse?

Stuur je kandidatuur met motivatiebrief en CV naar recruitment@berenschot.be t.a.v. Liesbeth Bos, Senior Consultant tot en met 6 maart 2018. Voor meer informatie kan je terecht op het nummer 02/777.06.45. Wij verzekeren een vlotte en vertrouwelijke aanpak van je kandidatuur. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Berenschot Belgium, gelieve daarom niet rechtstreeks bij UNICEF te solliciteren.

Momenteel zijn er geen andere externe of interne vacatures.

Solliciteer hier spontaan.